قطر امسال برای میزبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ با همکاری فیفا از فناوریهای پیشرفتهای مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کرده است.
این روز ها نگاه همه مردم به جام جهانی ۲۰۲۲ است که چند روزی است که قطر شروع شده و تا ماه دیگر رقابت های مختلفی را برای تیم های فوتبال کشورها به تصویر خواهد کشید . در ادامه مطلب نگاهی به بخشی از این فناوریها خواهیم داشت.
فناوری تشخیص آفساید

این فناوری بسیار شبیه به فناوری خط دروازه است، اما بهجای ردیابی خط ثابت دروازه، بهصورت پیوسته بازیکنان را دنبال میکند. این سیستم با کمک هوش مصنوعی به داوران بازی اجازه میدهد تا در سریعترین زمان ممکن آفسایدها را تشخیص دهند.
فناوری تشخیص آفساید نیمهاتوماتیک اندامهای بازیکنان را شناسایی میکند تا در صورتی که فرد در موقعیت آفساید توپ را دریافت کند، این اتفاق را به اطلاع کمک داور ویدیویی (VAR) برساند. ورزشگاههای قطر در زیر سقفهای خود دوربینهایی دارند که در هر ثانیه ۵۰ بار اطلاعات مربوط به ۲۹ نقطه از بدن هر بازیکن را گردآوری میکنند.
این نقاط شامل پا، دست و حتی سر بازیکنان میشود. هوش مصنوعی با کمک تصویر دوربینها متوجه میشود که توپ چه زمانی برای بازیکن ارسال شده و او آن لحظه نسبت به بازیکنان حریف در چه موقعیتی قرار داشته است. این سیستم در کسری از ثانیه آفسایدها را تشخیص میدهد و اعلان خود را به دست کمک داور ویدیویی میرساند. سپس VAR موضوع را بررسی میکند و در صورت وقوع آفساید، آن را به داور اطلاع میدهد.
توپ متصل به شبکه

توپ رسمی جام جهانی قطر ۲۰۲۲ با نام «الرحله» در داخل خود یک حسگر کرویشکل دارد که ۵۰۰ بار در هر ثانیه اطلاعات خود را به اتاق عملیات ویدیویی میفرستد و اجازه شناسایی نقطه دقیق شوتشدن را میدهد
توپ متصل به شبکه در همکاری با فناوری تشخیص آفساید نیمهاتوماتیک به داوران بازی اجازه میدهد تا اطمینان یابند که با در اختیار داشتن موقعیت توپ و بازیکنان میتوانند در لحظات حساس تصمیمگیریهای درست داشته باشند.
این حسگر کهتوسط شرکت آدیداس ساخته شده است ، در مرکز توپ نگه داشته میشود. انرژی آن هم از یک باتری قابل شارژ تأمین میشود . آدیداس میگوید عمر باتری این حسگر در حالت فعال به شش ساعت و در حالت آمادهبهکار به ۱۸ روز میرسد.
فناوریهای خنککننده

بازی های جام جهانی قرار بر این بود که تابستان قطر برگزار شود ولی به علت گرمای شدید قطر ، فیفا برای برگزاری جام جهانی در قطر مجبور شد این رقابتها را حدود شش ماه به تعویق بیندازد با این حال، دمای هوا در قطر همچنان بهطور میانگین بین ۲۱ تا ۲۶ درجه سلسیوس است.
بنابراین از تکنولوژی هایی استفاده شده تا دما پایین آورده شود. ورزشگاهها با کمک انرژی خورشیدی، هوای بیرون را خنک و آن را از طریق شبکههایی در اطراف زمین به داخل ورزشگاه هدایت میکنند. مسئولان برگزاری مسابقات میگویند ورزشگاهها نقش حایلی در برابر گرمای بیرون را ایفا میکنند و هر کدام با حبابی از هوای خنک محافظت میشوند.
شارژر گوشی با برق خورشیدی

در اطراف ورزشگاههای جام جهانی قطر ، دستگاههایی بهنام ElPalm وجود دارند که ظاهری شبیه درختان نخل دارند. این سایهبانها از نور خورشید برق تولید میکنند و به مسافران اجازه میدهند تا گوشیهای خود را با سیم یا بدون سیم شارژ کنند.
دستگاههای ElPalm در ساعات شب ضمن نمایش تبلیغات، از طریق مهپاشی به خنکسازی افراد کمک میکنند و دارای دوربینهای نظارتی و بلندگو هستند.
دیدگاه و پرسش
برای ارسال دیدگاه لازم است وارد شده یا ثبتنام کنید
ورود یا ثبتنامهنوز دیدگاهی ثبتنشده